Friday, July 18, 2008

Next gen. Frankenstein! Om man får drömma lite!

En Sony HVR-Z7E

Kopplad med firewire till en liten UMPC typ: VAIO UX Premium Micro PC (VGN-UX390N)

UMPC:n är jag inte så noga med. Eftersom den behöver bara ha en så kraftfull processor som möjligt och en USB och firewireport. Innan jag har hunnit att jobba ihop till kameran så har nog 15 nya versioner av UMPC:er och kameror kommit ut på marknaden.

Sedan kopplar man in via USB till UMPC:n en 3 turbo 3g PRO som ger en uppstream på 1.4mb/sec

Varför göra det här när man har en frankenstein redan. Well, problemet med frankenstein som den ser ut idag är att den har så många möjliga felande länkar, och man måste hela tiden vara på sin vakt för misshaps!

Med Sony Kameran ovan så kan man banda rakt in till minnes kort (kompact flash 16gb) oavbrutet i 2h. Samtidigt med den större linsen och inbyggd mixer så kan man arbeta i sämre ljusförhållanden och eliminera den externa mixern som jag använder idag. Sedan får jag både den högupplösta och livestreamen från samma källa vilket gör det till lite mindre saker att fokusera på när man står och försöker att koncentrera sig på vad som händer framför kameran. En annan nice funktion med att ha en riktig lins att arbeta med är att man kan komma betydligt närmare med den optiska zoomen än man kan med den digital i mobilen.

En UMPC på stativet ger mig framför allt, Medhörning! Det är grymt irriterarande att behöva oroa sig om ljudet håller. Och det är inte alltid som man kan ha en extra dator med sig för att höra på den återvändande Live streamen. Sedan är det grymt nice att få kunna ha 1,4 mb/sec att leka med i uppström med Turbo 3G Pro dongeln.

Sedan ska man ju givetvis ha en Nokia N95 8GB fast monterad ovanpå kamerna som en helt självförsörjande backup. Man vet ju aldrig när kriget kommer och drömma om nya leksaker måst man ju också få göra :-)

No comments: