Tuesday, May 5, 2009

Screecast's med två olika syften

Har just gjort två Screencast's med ganska olika syften. Men de funkar på ungefär samma sätt :-)

Mälardalsrådet som jag har jobbat en del för på det senaste vill få sina medlemmar att börja använda twitter som ett sätta att öka interaktionen mellan dem och samtidigt få en bättre omvärldsbevaknings som bonus. Riktigt cool grej som Mälardalsrådet har gjort, är att inför sitt ting som var här i onsdags/torsdags så satte de upp malartwitter.se som byggdes av @peterrosdahl och @voxipelli åt Mäladalsrådet. IMHO så är det helt briljant sätt att bygga nya komunikations kanaler runt en organisation, just i första steget börja prata internt men publikt, sedan därifrån skala upp det till andra syften. Fram för allt i kombination med ett event som Mälardalstinget. Samtidigt som man aktivt använder tjänsten själv och använder en snabb screencast för att förklara hur man gör ;-)


Ted Valentin ville förklara hur annonskartan.se funkar!


Set-up:n för att göra sånna här sreencasts!
Screenflow setup
1. Programmet Screenflow som jag använder för att spela in både videon och skärmbilden
2. En macbook, helst en Pro. Det suger rätt mycket kräm av datorn att spela in 2 högupplösta video streamar samtidigt.
3. En DV-Kamera. Det funkar lika bra med en webcam, men om man har en kameraperson så blir det så mycket roligare om man kan byta bildsnitt ibland.
4. Mygga. Jag använder trådlösa myggor men det går lika bra med en trådmygga. De är våldsamt mycket billigare. Men snåla inte med ljudkvaliten, det är mega mycket viktigare än bilden.

No comments: