Sunday, May 10, 2009

Mina tre favoriter från Disruptive Media nr 4

Det var ju Disruptive Media konferansen i fredags och i vanlig ordning var jag där och roddade allt tekniskt praktiskt runt konferansen åt Annika.

Här är mina tre favoriter från konferansen :-)

Chris Heuer http://www.chrisheuer.com/


Brian Solis Future WorksJohan Ununger
Saltå kvarn


Den här gången fick jag lyxa till det lite med videoproduktionen, så jag tog in en utav mina fotografkompisar, Daniel Persson från Flowpix att ratta kameran åt mig medan jag koncentrerade mig på att sköta streamen och bildproducera in bilden från presentationsdatorn i livestreamen samt agera lite kanalredaktör för livechatten.

Det blev lite extra mök med att fixa ett eget nätverk åt presentations datorn och streamingdatorn för att vi skulle kunna ha lite bättre koppling mellan de två. I onsdags så testade jag att köra trådlöst mellan presentationsdatorn och streamingdatorn. Det gick hellre än bra för att uttrycka det milt. Från och med nu blir det kabel. Men nu har jag 100 meter ethernet-kabel så det ska inte vara ett problem i framtiden :-)

Men Mogulus.com, Wirecast och desktoppresenter är verkligen en guld lösning för combat event produktioner :-)

Men tittar siffrorna från i fredags var verkligen helt galna! Mogulus funkar så att den räknar samtidiga tittare just vid det ögonblicket. Hela dagen så låg vi och pendlade mellan 150-200 samtidiga tittare. Totalt antal ip-nr som berörde oss under dagen har jag slutat titta på (är fortfarande lite shellshocked) men det blev många, när jänkarna twittrade loss att de var på disruptivemedia och skulle prata och att det fanns en livestream så hade vi under en period runt 5000 pings i sekunden på disruptivemedia.se. Så det här med Sociala medier, livestreamar och Micromedia kanske har lite potential för framtiden ;-)

Sedan kom Joakim Jardenberg förbi mig och Daniel på bakersta raden och gjorde en snabb intervju med mig. Inse min lycka när jag får ett alibi att prata om tech :-))


Så här såg setup:n ut på i grova drag!
Flödesschema

3 comments:

Annika Lidne said...

kunnat göra ett så bra DMC utan dig!

Annika Lidne said...

Oj, det blev fel: Skulle ha varit:

Jag skulle inte kunnat ha gjort ett så bra DMC utan dig!!!!

Björn Falkevik said...

@annika Tack :-)) We aime to please ;-)
Men shit vilken skojig fredag det var! Lite bal på slottet varning där! Hur ska du kunna bräcka dig själv nästa gång?